Amerika Gezilecek Yerleri

Yeni Dünya Amerika gezilecek yerler açısından ziyaretçilerine pek çok zengin seçenek sunuyor. Doğa severlerden macera tutkunlarına, alışverişsiz yaşayamayanlardan gece kuşlarına ve seyahatlerini kültürel bir deneyime dönüştürmek isteyenlerden sanat meraklılarına kadar herkesin zevklerine hitap ediyor Amerika

Amerika Gezilecek Yerler Listesi

Dünyanın tek gerçek süper gücü konumundaki Amerika hakkında hiç gitmemiş olanlar bile bir şeyler biliyordur. Özgürlük HeykeliEmpire State Binası, meşhur Hollywood tabelası, Las Vegas‘ın ihtişamlı binaları; gökdelenler, uçsuz bucaksız otoyollar, kanyonlar, okyanus kıyılarında eğlenen insanlar, Amerika’yla birlikte zihinlere doluşan imgeler oluyor hemen.
Dizilerden ve filmlerden bilindiği kadarıyla büyük gülüşlü insanları, büyük porsiyonları, büyük binaları, büyük eğlenceleriyle tanınan Amerika’yı keşfetmek isteyenler, bu büyüklükler ülkesinde nereden başlayacağına dair bir fikir edinmek için Amerika gezilecek yerler listemize göz atabilirler.

1. New York

Amerika gezilecek yerler New York
Tek başına yılda 40 milyon turist ağırlayan New York, dünyanın her yanından ve her tarzdan insanın özgürce yaşadığı devasa bir metropol olarak kendine özgü bir yaşam tarzı sunuyor.
Amerika’nın 100. kuruluş yıl dönümünde Fransa’nın hediyesi olarak ülkeye gönderilen ve sadece New York’un değil; tüm A.B.D’nin simgesi hâline gelmiş Özgürlük Anıtı, New York’ta ilk akla gelen çekim noktası oluyor.
Şehrin kalbinin attığı Times Square, doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen New Yorkluların spor yapmak, dinlenmek ve huzurlu zaman geçirmek için tercih ettikleri Central Park, lüks markaların mağazalarının sıralandığı Fifth Avenue, alışveriş ve eğlence merkezi Soho da New York’ta gidilecek yerler arasında yer alıyor.
Şehre tepeden bakmak isteyenler, Empire State Building ve Rockefeller Center‘ın çatısından manzaranın tadını çıkarıyor. Aziz Patrik KatedraliBrooklyn KöprüsüGrand Central Terminali, kentin diğer simge yapılarından oluyor.
Sanat severler için mutlaka gidilecek bir adres olan Metropolitan Sanat Müzesi‘nin yanı sıra çağdaş sanat eserleri koleksiyonuyla olduğu kadar sıra dışı mimarisiyle de dikkat çeken Guggenheim Müzesi de ziyaretçi akınına uğruyor.
Amerika gezilecek yerler listemizdeki en popüler şehir olan New York hakkında detaylı bilgi almak için şu linklere tıklayabilirsiniz;

2. Washington DC

Amerika gezilecek yerler Washington DC
Federal devletin yönetim merkezi olan kent, A.B.D tarihini yansıtan anıt binalar ve müzelerle dikkat çekiyor. Genel anlamda Amerika gezilecek yerler listesi içinde de başı çeken White HouseWashington‘ın en önemli turistik destinasyonu oluyor.
1800 yılından beri Amerikan başkanlarına ev sahipliği yapan bina, 6 ay öncesinden rezervasyon yaptırılması kaydıyla gezilebiliyor. Temsilciler Meclisi’nin toplandığı White House’la yaşıt Kongre Binası da ilgi çekiyor.
Washington AnıtıLincoln AnıtıJefferson Anıtı2. Dünya Savaşı Ulusal Anıtı gibi yapılar da A.B.D tarihini tanımanıza yardımcı oluyor. Çocuklu aileler için değerlendirilebilecek olan Ulusal Zooloji Parkı, ziyaretçilerine 1800’den fazla hayvanla tanışma fırsatı sunuyor.

3. Boston

Amerika gezilecek yerler Boston
Bağımsızlık hareketinin başladığı kentte, yeme-içme ve sosyalleşme amaçlı olarak Quincy Market ve Faneuil Hall‘un yanı sıra “Küçük İtalya” olarak bilinen North End tercih ediliyor.
1969 yılından bu yana hizmet veren New England Aquarium, sadece deniz canlılarını tanıma fırsatı vermiyor; “Balina İzleme Gezileri” de düzenliyor. Kent Merkezinde yer alan Özgürlük Yolu ise 16 tarihi yapıyı görme fırsatı sunuyor.
Yine A.B.D tarihini tanımak isteyenler, Boston Çay Partisi Müzesi ve Donanma Müzesi‘ni görebiliyorlar. Dünyanın en ünlü ve prestijli okullarının başında gelen Harvard Üniversitesi de Boston‘da bulunuyor.
Amerika gezilecek yerler listemizdeki en yoğun Türk nüfusuna sahip şehir olan Boston hakkında detaylı bilgi için şu linkleri kullanabilirsiniz;

4. Los Angeles

Amerika görülecek yerler Los Angeles
Amerikan film endüstrisinin kalbinin attığı Los Angeles‘ta Hollywood‘u gezip; Disneyland ve Universal Stüdyoları gibi eğlence parklarında harika zaman geçirebilirsiniz.
Beverly Hills ise Hollywood’un lüks ve ihtişamlı yaşantısına tanık olmak isteyenleri kendisine çekiyor. Dünya yıldızlarının tercihi olan Malibu‘da ve meşhur Venice Beach‘te okyanusun tadını çıkarıp kafe, bar ve restoranlarda zaman geçirebilir; Long Beach‘te sahil boyunca keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz.
Santa Calina Island‘ın beyaz kumlarla kaplı plajlarından denize girebilir; muhteşem gün batımı eşliğinde deniz ürünlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

5. Miami

Amerika gezilecek yerler Miami
Eğlenceli gece hayatıyla bilinen Miami‘de kilometrelerce uzanan Miami Beach ve South Beach‘ten denize girebilir; plajlar boyunca devam eden Ocean Drive‘ın lüks ve şık restoran, kafe ve barlarında günün her saatinde okyanusa karşı keyifli zaman geçirebilirsiniz.
Alışveriş için Ocean Drive’ın biraz üst kısmında yer alan Lincoln Road‘da ünlü markaların mağazalarını gezebilirsiniz. Eski marinanın içinde yer alan Bayside‘da yer alan şık barlarda güneşi batırırken alışveriş keyfi de yapabilirsiniz.
Tropik canlıları doğal ortamlarında gözlemleyebileceğiniz Jungle IslandMiami Hayvanat Bahçesi ve Miami Deniz Akvaryumu da çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor.

6. San Fransisco

Amerika gezilecek yerler San Fransisco
Dünyanın en ünlü asma köprülerinden biri olan Golden Gate Köprüsü, 1861’den 1963’e kadar faaliyette kalarak Al Capone gibi en ünlü suçlulara da ev sahipliği yapmış Alcatraz Hapishanesi, sevimli mimariye sahip evleriyle Alamo MeydanıSan Fransisco‘nun en çok ziyaretçi çeken noktaları oluyor.
Hippi felsefesini yansıtan Haight Ashbury de San Fransico’nun kendine özgü bir yaşamı yansıtan bir başka bölgesi oluyor. Büyüleyici güzellikteki Lombard Street ve peyzaj harikası Golden Gate Park da ziyaretçileri kendine çekiyor.
San Fransisco Güzel Sanatlar Sarayı, mimari ve doğal güzellikleriyle öne çıkarken San Fransisco Asya Sanatları Müzesi, M.Ö. 4000’e kadar uzanan tarihe sahip 2400 kadar objeye ev sahipliği yapıyor.

7. Chicago

Amerika Chicago
457 metre yüksekliğindeki John Hancock Merkezi‘nin 94. katında yer alan 360 Chicago gözlem noktası ve Wills Kuleleri‘ndeki Skydeck gözlem bölümü, Chicago‘yu yukarıdan izleme fırsatı sunuyor.
Kentin buluşma noktası olarak değerlendirilen ve konserlere de ev sahipliği yapan Millenium Park, bünyesinde bulunan dünyaca ünlü çelik fasulye Cloud Gate ile de tanınıyor.
Millenium Park’ın da bir parçası olduğu Grant Park, binalarla çevrili kentte bir vaha görevi görüyor ve Maggie DaleyChicago Sanat EnstitüsüBuckingham Çeşmesi ve Botanik Bahçesi gibi güzellikleri de saklıyor.
Lincoln Park ve içindeki Lincoln Park Hayvanat Bahçesi, çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekiyor. Çocuklu aileler, tarihi liman Navy Pier‘den tekne turlarına çıkabiliyor; buradaki lunapark ve bünyesindeki restoran ve kafelerde güzel vakit geçirebiliyor.
Amerika gezilecek yerler listemizdeki en popüler yerlerden olan Chicago hakkında detaylı bilgi almak için şu linkleri kullanabilirsiniz;

8. Las Vegas

Las Vegas Amerika
Kumarhaneleri ve lüks otelleriyle ünlü “günahlar şehri” Las Vegas‘ın kalbini, dünyanın en büyük 14 otelinin yer aldığı 6,8 kilometrelik Las Vegas Strip oluşturuyor.
Las Vegas Strip’teki 167,6 metre yüksekliğindeki dönme dolap High Roller da ilgi çekiyor. LuxorVenetianThe Mirage ve Hollywood filmlerinden de yakından tanıdığınız meşhur Bellagio gibi otelleriyle bile yeterince ilgi çekici olan Las Vegas’taki Fremont Caddesi‘nde hareketli bir gece geçirerek kentin Orijinal hâlini deneyimleyebiliyorsunuz.
Organize Suçlar ve Yasa Uygulama Ulusal Müzesi‘nde Amerikan suç tarihinde bir gezintiye çıkabiliyor; Madame Tussauds Müzesi‘nde dünya ünlülerinin bal mumu heykellerini yakından görebiliyorsunuz. Las Vegas’tan az uzaktaki Red Rock Kanyonu‘nu ve Grand Kanyon‘u da ziyaret edebiliyorsunuz.

9. San Diego

Amerika San Diego
Yıl boyunca güneşli ve ılık bir hava sunan San Diego, Amerika gezilecek yerler listesi içinde ayrıcalıklı bir konumda yer alıyor. Özellikle çocuklu ailelerin rahat edebileceği San Diego’daki LEGOLANDYeni Çocuk Müzesi ve San Diego Hayvanat Bahçesi, çocukara eğlenceli zaman geçirtmeyi vadediyor.
Mission Bay Park ise su temalı aktiviteleri bulabildiğiniz Sea World San Diego‘ya ev sahipliği yapmanın yanı sıra pek çok eğlenceli alternatifi de sunuyor.
La Jolla Cove‘da güneşin okyanus üzerinde batışını izlemek, sörfçülerin eksik olmadığı plajlarında keyif yapmak, 15 önemli müzeye ulaşabileceğiniz Balboa Park‘a bir gün ayırmak, San Diego ziyaretçileri için yapılması gerekenler arasında başı çekiyor.

10. New Orleans

Amerika New Orleans
Amerika’nın kültürel ve tarihi açıdan en zengin kentlerinden olan New Orleans, dünyanın da en hareketli şehirlerinden bir olarak biliniyor. Turistlerin mutlaka ziyaret ettiği Bourbon Street ve French Quarter’a alternatif olarak Frenchmen Street‘te New Orleans yerlilerinin eğlence yaşamına dahil olabiliyorsunuz.
İçinde sanat müzesi, oyun parkı, botanik bahçeleri ve pek çok tarihi yapının da bulunduğu City Park‘ta doğayla iç içe zaman geçirebiliyorsunuz.
Amerika’nın en büyüğü olan Adubon Akvaryumu‘nda su altı dünyasının yanı sıra Amazon Yağmur Ormanları temalı kısımda egzotik hayvanları da tanıyabiliyorsunuz. New Orleans’daki Tarihi Mezarlar da sıra dışı yapılarıyla ilgi çekiyor.

11. Seattle

Seattle Amerika
Seattle‘da ilk görülecek nokta, şehrin aynı zamanda simgesi hâline de gelmiş olan ve 184 metre yüksekliğindeki Space Needle oluyor. Seattle Kültür Kompleksi içinde yer alan Space Needle’ın bulunduğu bölgede konser ve tiyatro salonları, spor merkezleri ve müzeler de bulunuyor.
Yine yakında yer alan EMC Experience Center ise pop-kültür meraklılarının ilgisini çekiyor. Seattle’da A.B.D’nin en eski halk pazarı Pike Place‘te alışveriş yapabiliyor; Pioneer Meydanı‘nda şehrin sosyal yaşamına dahil olabiliyorsunuz.
Yüzen evleri ve deniz uçakları için kullanılan pistleriyle dikkat çeken Union Gölü de ziyaretçilere farklı deneyimler yaşatıyor. Seattle’da Havacılık MüzesiSeattle Sanat Müzesi gibi birçok müze de bulunuyor.

12. Orlando

Amerika'da gezilecek yerler Orlando
Disney WorldAnimal KingdomUniversal StudiosSeaworldEPCOT gibi pek çok eğlence parkıyla yıl boyunca sadece Amerika’dan değil; tüm dünyadan ziyaretçi akınına uğrayan Orlando, bütünüyle aileler için eğlenceye adanmış bir şehir olarak kendini gösteriyor.
Mediaval TimesArabian NightsPirates gibi temalı “dinner show”larla, çoğu çocuklara da uygun restoranlarıyla ailece harika vakit geçirebileceğiniz Orlando, şehrin geneline yayılmış Kennedy Space Center, Safari Wikderness gibi mekanlarla da her gününüzü dolu dolu geçirmenizi sağlıyor.
2015’te hizmete giren dönme dolap The Coca Cola Orlando Eye‘da kenti tepeden izleyebiliyor, Gatorland‘da timsahlar arasında “zipline” yapabiliyor, sıra dışı mimariye sahip Ripley’s Believe It or Not‘ta ilginç objeleri görebiliyor, Congo River Adventure Golf‘te alışılagelmişin dışında golf deneyimi yaşayabiliyorsunuz.

13. Philadelphia

Amerika Philadelphia
A.B.D’nin tarihi açıdan en önemli kentlerinden biri olan Philadelphia‘da tarihi pek çok simgesel yapı bulunuyor. İçinde 4 Temmuz 1776’da Özgürlük Beyannamesi’nin kabul edildiği Independance Hall, 1780-1790 arasında hizmet veren ve George Washington’ında başkan seçildiği Congress Hall ve meşhur Özgürlük Çanı‘nın da yer aldığı Independence National Historical Park‘ta A.B.D’nin ilk yıllarına tanıklık edebiliyorsunuz.
Amerika’nın en büyük sanat koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapmasının yanında Rocky serisinin ünlü merdiven sahnesinin de çekilmiş olduğu Philadelphia Sanat Müzesi, Fransız sanatçının 100’den fazla eserinin sergilendiği Rodin MüzesiFranklin Enstitüsü Bilim Müzesi gibi birçok müze ziyaret edilebiliyor.
Amerika gezilecek yerler listemizde en ünlü şehirlerden bahsettik, bunlara 2 tane de ünlü eyaleti eklemek istersek California ve Alaskya’yı listemize alabiliriz.

14. California

California Amerika
Sierra Nevada Dağları’ndaki Yosemite Milli Parkı’nda Yosemite Vadisi‘ne bakan muhteşem manzara, her yıl California‘ya gelen sayısız turisti büyülüyor. Manzarayı seyretmek için Tunnel View‘a her gün yaklaşık 7 bin ziyaretçi geliyor.
2 milyon yıl önce Buzul Çağı’nda oluşmuş Tahoe Gölü de California’nın bir başka doğal güzelliği oluyor. Tahaor Gölü’nde mevsimine göre su ya da kar sporları yapabiliyorsunuz. Big Sur Sahili, dünyanın en büyük tek kemerli köprülerinden birine, tarihi fenere, doğrudan okyanusa dökülen McWay Şelaleri‘ne ev sahipliği yaparak özellikle fotoğraf meraklılarını kendine çekiyor.
Death Valley’e bakan Dante’s View da California‘nın şaşırtıcı doğal oluşumlarından bir başkası olurken Anaheim’daki Disneyland ise A.B.D’nin en büyüğü olarak aileleri kendine çekiyor.
Sequoia Milli Parkı‘nda ise 25 metre çapı ve 85 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük ağacı kabul edilen General Sherman Ağacı‘nda dokunabiliyorsunuz.

15. Alaska

Amerika Alaska
Yeryüzünde pek az yerde benzeri görülebilecek doğal güzellikler sunan Alaska, kuzey ışıklarının da en iyi gözlemlendiği yerlerden biri oluyor. Denali Milli Parkı‘nda kuzey canlılarının vahşi hayatına tanık olabiliyorsunuz.
Tracy Arm Fiyordu‘nda şelalerin buz dağları üzerine dökülmesini izleyebiliyorsunuz. Alaska Native Heritage Center‘daki aktivitelerle Alaska yerlilerinin orijinal yaşamlarını tanıyıp buzullar arasında kano (kayak) ile maceraya atılabiliyorsunuz.
Amerika gezilecek yerler yazısı boyunca ülkede gezip görebileceğiniz en önemli yerler hakkında bilgi ve fotoğraflar paylaşmaya çalıştım. Detaylı bilgi almak istediğiniz şehir tanıtımının altında yer alan linklere tıklayarak ilgili sayfalara ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Trabzon Yemekleri ve Hakkında Bilgi

Ülkelerdeki Gelenekler Ve Görenekler

Ülkelerdeki Halk Oyunları